Tydzień 9-15 marca

Menu postu wg zaleceń dr Dąbrowskiej

Poniedziałek 9 marca

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sałatka z pieczoną cukinią i burakiem
Drugie śniadanie:
Koktajl z pomidora, ogórka, grejpfruta i cytryny
Obiad:
Kapusta czerwona na ciepło z jabłkiem
Podwieczorek:
Marchewkowa zupa krem
Kolacja:
Seler po grecku

Wtorek 10 marca

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Surówka z marchewki z chrzanem
Drugie śniadanie:
Koktajl z kiwi, grejpfruta i szpinaku
Obiad:
Kotlety z kalafiora ze słupkami warzyw i puree z selera
Podwieczorek:
Kapuśniak
Kolacja:
Sałatka z burakiem, ogórkiem kiszonym i cebulką

Środa 11 marca

Śniadanie:
Sok z kiszonej kapusty / Surówka z białej kapusty z rzodkwią
Drugie śniadanie:
Mus jagodowy
Obiad:
Papryka faszerowana warzywami
Podwieczorek:
Zupa cebulowa
Kolacja:
Pieczona marchewka z brokułem i imbirem

Czwartek 12 marca

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Mix sałat z warzywami
Drugie śniadanie:
Koktajl z kapusty włoskiej, jabłka i cytryny
Obiad:
Leczo jarskie
Podwieczorek:
Zupa jarzynowa z brukselką i koperkiem
Kolacja:
Jabłko pieczone z burakami

Piątek 13 marca

Śniadanie:
Sok z kiszonej kapusty / Surówka z kiszonej kapusty z porem i marchewką
Drugie śniadanie:
Mus malinowo-dyniowy
Obiad:
Gołąbki warzywne podane z sosem pomidorowym
Podwieczorek:
Krem ze szpinaku
Kolacja:
Kuskus z kalafiora ze świeżym ogórkiem i pomidorkami cherry z koperkiem

Sobota 14 marca

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Surówka z czerwonej kapusty z marchewką
Drugie śniadanie:
Koktajl z marchwi, jabłka i jarmużu
Obiad:
Bigos jarski podany z surówką na rzepie
Podwieczorek:
Zupa ogórkowa
Kolacja:
Pieczona cukinia podana z pomidorem i bazylią

Niedziela 15 marca

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Kapusta pekińska z pomidorkami cherry i słupkami świeżych warzyw
Drugie śniadanie:
Mus jabłkowy
Obiad:
Kalafior pieczony w curry podany z pasztetem warzywnym
Podwieczorek:
Krem z selera
Kolacja:
Buraczki tarte z chrzanem na ciepło