Tydzień 9-15 marca

Poniedziałek 9 marca

Śniadanie:
Owsianka a’la snickers na mleku roślinnym
Drugie śniadanie:
Krem z dyni z mleczkiem kokosowym
Obiad:
Chili sin carne z tacos
Podwieczorek:
Koktajl jabłko, truskawka i grejpfrut
Kolacja:
Gryczotto z zielonym groszkiem, marchewką, brukwią i natką pietruszki

Wtorek 10 marca

Śniadanie:
Tapenada z zielonych oliwek, pieczywo żytnie razowe i mix świeżych warzyw
Drugie śniadanie:
Deser a’la milky way w wersji wegańskiej
Obiad:
Wegańskie pulpety z grochem, sos pomidorowo-paprykowy, ryż z warzywami
Podwieczorek:
Ratatouille z batatem
Kolacja:
Placuszki warzywne, sos a’la tzatziki

Środa 11 marca

Śniadanie:
Wegański orkiszowy quiche z pieczarkami, cukinią, czerwoną cebulą i rukolą
Drugie śniadanie:
Wegańskie dwukolorowe ptasie mleczko
Obiad:
Tofu w orzechowym sosie satay podany z talarkami ziemniaczanymi i surówką z czerwonej kapusty
Podwieczorek:
Harira, czyli zupa marokańska
Kolacja:
Sałatka z czarnej soczewicy z kalafiorem, burakiem i nasionami słonecznika

Czwartek 12 marca

Śniadanie:
Chia z musem malinowym
Drugie śniadanie:
Frytki warzywne, sos sezamowy
Obiad:
Pieczony pasztet w sosie prowansalskim, pełnoziarniste fusilli i surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek:
Deser jaglany a’la monte
Kolacja:
Wegański bogracz, pieczywo razowe

Piątek 13 marca

Śniadanie:
Muffinki po grecku
Drugie śniadanie:
Kakaowa tarta z budyniem i granatem
Obiad:
Wegańskie burgery z białej fasoli, kasza pęczak i sos cumberland
Podwieczorek:
Smoothie z pomarańczy, banana i cytryny
Kolacja:
Ziołowe falafele podane z klasycznym hummusem i lekką sałatką

Sobota 14 marca

Śniadanie:
Ryżanka na mleku roślinnym z musem brzoskwiniowym
Drugie śniadanie:
Ciasteczka a’la jeżyki
Obiad:
Kotleciki sojowe w sosie porowym, quinoa i warzywa blanszowane
Podwieczorek:
Krem z białych warzyw
Kolacja:
Sałatka z makaronem bezglutenowym, soją, brokułem, cukinią i kaparami

Niedziela 15 marca

Śniadanie:
Pasta z pestek dyni i ciecierzycy, pieczywo chrupkie, mix warzyw
Drugie śniadanie:
Tropikalny deser owocowy
Obiad:
Kotleciki z soczewicy, ziemniaki z koperkiem i dip z zielonego pieprzu
Podwieczorek:
Koktajl pomidorowy z selerem naciowym
Kolacja:
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i dynią