Tydzień 9-15 marca

Menu dla diety ketogenicznej

Poniedziałek 9 marca

Śniadanie:
Pasta jajeczna, słupki warzywne
Drugie śniadanie:
Keto sernik o smaku owoców leśnych
Obiad:
Pulpety wołowe, sos ziołowy, surówka coleslaw
Kolacja:
Keto sałatka z kurczakiem i awokado

Wtorek 10 marca

Śniadanie:
Sałatka z polędwiczką i suszonymi pomidorami
Drugie śniadanie:
Keto zupa pomidorowa
Obiad:
Roladki drobiowe, sos pomidorowo-paprykowy, frytki warzywne
Kolacja:
Mozzarella z warzywami

Środa 11 marca

Śniadanie:
Jajka sadzone, mix warzyw z awokado
Drugie śniadanie:
Keto kulki tłuszczowe
Obiad:
Indyk w orzechowym satay, surówka z czerwonej kapusty
Kolacja:
Pasta z makreli z kiszonym ogórkiem

Czwartek 12 marca

Śniadanie:
Owsianka z siemienia lnianego, mus malinowy
Drugie śniadanie:
Placuszki z kalafiora, sos tahini
Obiad:
Schab w sosie prowansalskim, bukiet warzyw
Kolacja:
Keto strogonow

Piątek 13 marca

Śniadanie:
Keto sałatka grecka
Drugie śniadanie:
Krem z brukselki
Obiad:
Indyjski gulasz wieprzowy
Kolacja:
Cukinia faszerowana mięsem wołowym z oliwkami

Sobota 14 marca

Śniadanie:
Twarożek z ogórkiem i szczypiorkiem
Drugie śniadanie:
Jagodowa panna cotta
Obiad:
Kurczak w sosie porowym, warzywa blanszowane
Kolacja:
Sałatka cesar z wieprzowiną

Niedziela 15 marca

Śniadanie:
Omlet z serem pleśniowym i jarmużem
Drugie śniadanie:
Czekoladowy keto budyń
Obiad:
Klopsiki drobiowe w sosie z zielonego pieprzu, surówka
Kolacja:
Sałatka z indykiem w pesto